Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2011

Τεχνικό ενημερωτικό δελτίο "Pullex plus" (λάδι εμποτισμού εξωτερικής χρήσης )

 Περιγραφή προϊόντος
                            
Βερνίκι ξύλου με βάση το λαδι, χωρίς αρωματικές ουσίες για οικιακή και βιομηχανική χρήση για ξύλα εξωτερικού χώρου. Μοναδικός συνδυασμός ενωτικών ουσιών, υψηλή σταθερότητα υλικού και ενεργά φίλτρα UV εγγυώνται μακροχρόνια προστασία από τις καιρικές καταπονήσεις.

Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά

Οι δραστικές ουσίες προσφέρουν σύμφωνα με τον αυστριακό κανονισμό ÖNORM Β 3802-2 και DIN 68800-3 την απαιτούμενη προστασία από κυάνωση (Β, δοκιμή σύμφωνα με κανονισμό ΕΝ 152-1) και σε συνδυασμό με το Pullex Imprägniergrund προστασία από μύκητες που καταστρέφουν το ξύλο (Ρ, δοκιμή σύμφωνα με κανονισμό ΕΝ 113), όπως και πρόληψη από προσβολή εντόμων (Ιν δοκιμή σύμφωνα με κανονισμό ΕΝ 46).
Ποσότητα εφαρμογής σε κανονικές δοκιμές περ. 200 g/m2 (πιστοποιητικό αναγνώρισης Νο 23/90).

Προστατευτικό μέσο – BUWAL-Nr. 117415
Δραστική ουσία: 0,5% Διχλωφλουανίδιο

 Περιοχές εφαρμογής
Για ξύλινες επιφάνειες χωρίς σταθερές διαστάσεις σε εξωτερικό χώρο όπως ξύλινα σπίτια, πρόστεγα, ξύλινες επενδύσεις, μπαλκόνια, φράχτες, έπιπλα κήπου όπως και παράθυρα και εξωτερικές πόρτες κτλ στην κατηγορία επικινδυνότητας  (κατηγορία χρήσης ) 2 και 3.

Σε σκληρά ξύλα βαθιού πόρου, όπως πχ δρυς πρέπει να γίνεται πιο συχνά ανακαίνιση.

Σε εξωτικά ξύλα (όπως  ιρόκο) μπορεί να έχουμε καθυστέρηση στο στέγνωμα.

Τρόπος εφαρμογής

Με πινέλο, όχι πιστόλι!

Αστάρωμα

1 χέρι Pullex-Imprägniergrund Natur ή άχρωμο (FBL) για προστασία από κυάνωση, προσβολή από μύκητες και έντομα. Με προσθήκη 10% Pullex Plus στο επιθυμητό χρώμα στο Pullex-Imprägniergrund αυξάνεται επιπλέον η προστασία UV και πετυχαίνεται μία ιδιαίτερα ωραία επιφάνεια, μπορεί να προστεθεί ως και 30% Pullex Plus σε μοντέρνους χρωματισμούς. Χρόνος στεγνώματος περ. 12 ώρες

Τελικό πέρασμα 

2 χέρια Pullex Plus χρωματιστό αναραίωτο
Ενδιάμεσος χώρος στεγνώματος περ. 12 ώρες.
Το χρώμα του ξύλου επηρεάζει το τελικό χρώμα. Δύο χέρια θα πρέπει να είναι χρωματιστά  για να έχουμε καλή αντοχή στις καιρικές συνθήκες. Καλύτερη αντοχή στις καιρικές συνθήκες προσφέρουν οι μεσαίοι χρωματισμοί: πολύ ανοιχτοί ή πολύ σκούροι θα πρέπει να αποφεύγονται σε ακραίες καιρικές καταπονήσεις.
Βάψιμο περιποίησης
Τις επιφάνειες που είναι ακόμα άθικτες, τις καθαρίζουμε από σκόνη και βρωμιά και περνάμε 1 με 2 χέρια Pullex Plus σε ανοικτότερο χρωματισμό.
Βάψιμο ανακαίνισης
Καταπονημένο ξύλο τρίβουμε με συρμάτινη βούρτσα και απομακρύνουμε παλιά βαψίματα, σκόνη και βρωμιά. Περαιτέρω εργασία όπως σε νέο βάψιμο.

Αραίωση

Θερμοκρασία επεξεργασίας προϊόντος (Θερμοκρασία χώρου 20 ΟC)

Χρόνος στεγνώματος

Εργαλεία

Απόδοση

Συσκευασίες

Διάρκεια ζωής στο κουτί

Στάνταρ χρωματισμοί

Μοντέρνοι χρωματισμοί

Το προϊόν είναι έτοιμο προς χρήση.

Τουλάχιστον  + 5 . ΟC


Βάφεται από πάνω μετά από περ. 12 ώρες

Αμέσως μετά τη χρήση καθαρίζονται με white spirit

10 – 12 m2/l

750 ml, 2,5 l, 5 l, 20 l (εξαιρείται Trend-FT)

Τουλάχιστον 5 χρόνια στο κουτί του καλά κλεισμένο

Weide (ιτιά)
50316
Zeder (κέδρος)
50321
Eiche (δρυς)
50317
Oliv (ελιά)
50322
Lärche
50318
Nuss(καρυδιά)
50323
Kiefer
50331
Palisander
50324
Teak (τικ)
50319
Ebenholz
50325
Mahagoni

50320Altgrau
50412
Περαιτέρω ιδιαίτεροι χρωματισμοί στο χρωματολόγιο ADLER Farbkarte edition21 Living Wood
Tannegrün

50327
Kalkweiss  
50314

Στοιχεία τεχνικής ασφάλειας
Ο τελικός χρωματισμός προκύπτει από το χρώμα του βερνικιού, την ποσότητα που περνιέται και το χρώμα του ξύλου. Συνιστάται να γίνεται δείγμα σε παρθένο ξύλο.

Το Pullex plus farblos (άχρωμο) 50330 και Natur (φυσικό) επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται μόνο για ξάνοιγμα και μείξη χρωματισμών. Το Pullex plus Natur δεν είναι κατάλληλο για μείξη μοντέρνων χρωματισμών

Για ξάνοιγμα των στάνταρ χρωματισμών με Pullex plus farblos 50330 για νέα βαψίματα πρέπει να υπολογίσουμε πιο σύντομα διαστήματα ανακαίνισης (μειωμένη προστασία UV). Για αυτό θα πρέπει να χρησιμοποιούνται  το Weide   ή Eiche για ξάνοιγμα σκούρων χρωματισμών.


Παρακαλούμε προσέχετε τις οδηγίες για χρήση ειδών προστασίας ξύλου όπως και το δελτίο δεδομένων ασφαλείας!

Για πανιά τα οποία έχουν ποτιστεί με οξειδωτικά προϊόντα, υπάρχει ο κίνδυνος της αυτανάφλεξης! Τα βρεγμένα πανιά πρέπει να αφήνουμε να στεγνώσουν.

Τα είδη προστασίας ξύλου περιέχουν βιοκτόνες δραστικές ουσίες για προστασία από προσβολή μυκήτων και εντόμων. Πρέπει να χρησιμοποιούνται όταν προβλέπεται προστασία του ξύλου  ή όταν απαιτείται κατά μεμονωμένη περίπτωση. Δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται σε μεγάλης έκτασης επιφάνειες εσωτερικού χώρου και σε καμία περίπτωση σε καθιστικούς χώρους και υπνοδωμάτια, δεν επιτρέπεται να δουλεύεται σε χώρους στους οποίους υπάρχουν, παράγονται, πωλούνται ή φυλάσσονται τρόφιμα.

Όχι για ξύλο το οποίο πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για κατασκευή κυψελών ή εγκαταστάσεων σάουνας και όχι για ξύλο το οποίο βρίσκεται σε συνεχή επαφή με χώμα και / ή νερό.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου